BIO

Zara Van de Ven
Sportpsycholoog | Klinisch Psycholoog | Gedragstherapeut 

Zara is opgeleid als klinisch psycholoog (K.U.Leuven) en specialiseerde zich daarna in de sportpsychologie (Getuigschrift Praktijkgerichte Sportpsychologie K.U.Leuven). Daarnaast behaalde ze een postgraduaat in de Gedragstherapie en schoolde ze zich specifiek bij in de Acceptance en Commitment Therapie.

Zara begeleidt topsporters uit verschillende disciplines. Zo werkt ze al jaren als vaste sportpsycholoog bij Volleybalclub Haasrode- Leuven. Ook begeleidt ze individuele atleten (atletiek, gymnastiek, triathlon, tennis, badminton, schaken,....) om het maximale potentieel uit zichzelf te halen. Ze geeft eveneens les aan de Vlaamse Trainersschool (VTS) en verzorgde workshops voor verschillende federaties en topsportscholen.

Daarnaast geeft ze individuele therapie aan mensen met een (sub)klinische hulpvraag. Hiervoor werkt ze samen met verschillende huisartsen en specialisten.

Zara werkt samen met bedrijven rond het psychisch welzijn van hun werknemers. Verschillende thema's zoals stress, leiderschap, veerkracht,.... komen aan bod. Werknemers kunnen bij haar terecht voor individuele behandeling van burn-out, bore-out of andere stressgerelateerde klachten.

Zara is supervisor bij de opleiding Praktijkgerichte Sportpsychologie aan de KULeuven.
Ze is een erkend psycholoog door de psychologencommissie (erkenningsnummer: 852113088).